• Hroznová dieta – Plesová sezóna začíná a vy se potřebujete vejít do šatů, které jsou vám po svátcích malinko těsné? Nezoufejte, pusťte se do krátké diety, při které můžete shodit až dvě kila za dva dny. Potřebujete k tomu hlavně hroznové víno a trochu dobré vůle. Opravdu jen trochu, neboť při této dietě budete vlastně mlsat, a přitom ještě hubnout.
      Hroznové víno seženete bez potíží v každou roční dobu. Jelikož je čerstvé, je doslova nabito látkami, které nastartují vaše hubnutí. Výborné je, že hrozny vám dodají okamžitě energii a zaženou chuť na sladkosti, které obsahují nevhodné tuky. Kromě dietních výhod hroznové víno podporuje také imunitu a působí příznivě na vaši krásu ? zpevňuje pokožku, pomáhá udržet silné a zdravé vlasy a nehty. A které víno si vybrat, zda červené nebo zelené? To je jen a jen na vás.
      Červené hrozny obsahují barvivo, které podporuje krevní oběh, šťáva ze zelených (žlutých) hroznů zase prospívá žaludku, játrům a ledvinám. A co jadérka? Mysleli jste si, že na dietu bude vhodnější víno tzv. rozinkové, bez jadérek? Omyl. Jadérka dodávají tělu potřebnou vlákninu a podporují tak trávení.
      Máte dvě možnosti, buď zvolíte na pár dní jídelníček hroznové diety, nebo můžete kombinovat hroznové dny s dny, kdy budete se budete stravovat normálně, pouze si můžete zmenšit porce a ke každému jídlu si dopřát trochu hroznového vína.
      TIP: Je na vás hroznové víno stále málo sladké? Mlsejte rozinky!
      Věděli jste, že:
      *Hrozny obsahují průměrně 80% vody. Jejich obsah cukru je vysoký, ale nepočítají se k ?úplně sacharidovým? plodům.
      *Jsou bohaté na draslík a železo.
      *Jestliže jíme tři až čtyři dny jen asi čtvrt kilogramu zralých hroznů každé 2 hodiny, můžeme dosáhnout dobré očisty celého organizmu.
      Jídelníček při hroznové dietě:
      Snídaně: müsli nebo ušlehaný tvaroh s pokrájenými kuličkami hroznového vína.
      Svačina: samotné čerstvé hrozny.
      Oběd: připravte si sendvič, do kterého namažete lučinu, přidáte trochu strouhaného tvrdého sýra a kuličky hroznů překrojených na půlky. Zapíjejte koktejlem z hroznové šťávy, citronové šťávy a medu. Jako dezert si dejte samotné hroznové víno.
      Večeře: Připravte si třeba rybu či kuřecí maso podušené s hroznovým vínem. Nebo si dejte sýr a k němu přikusujte hroznové víno.